Hoe kun je jouw kind dat ‘anders’ is optimaal begeleiden?

 TALENT IN HUIS

Je kind heeft moeite met leren… 

Jullie kind heeft moeiteloos de basisschool doorlopen maar op het voortgezet onderwijs ontstaat problemen omdat hij geen idee heeft hoe om te gaan met het huiswerk of hoe om te gaan met faalangst welke ineens zichtbaar wordt. Het lijkt alsof het overzicht weg is en je kind veel stress ontwikkelt. Door op de basisschool te weinig oefening te hebben opgedaan met het “leren leren”, kan het zijn dat jullie kind te weinig tools heeft ontwikkeld om toe te kunnen passen op momenten dat het leerstof ervaart als (te) moeilijk. Vaak ontstaat er dan weerstand en de neiging om het op te gaan geven.

Op basis van jarenlange ervaring heeft Karin o.a. een hoe leer ik leren
 programma ontwikkeld waarmee jullie kind de juiste handvatten krijgt en ouders worden meegenomen in de manier van leren van hun kind. Wil je meer weten? Lees hieronder verder voor de inhoud van het programma of neem contact met mij op

online begeleiding

Hoe leer ik (mijn kind) beter leren?

Voor ouders die hun kind willen begeleiden op het moment dat er vaardigheden om te leren worden gevraagd die hun kind (nog) niet bezit en te maken hebben met de (vaste) mindset die hun (hoog)begaafde kind heeft ontwikkeld op het gebied van leren of faalangst/perfectionisme.

Na een intakegesprek worden er (periodieke) doelstellingen bepaald samen met het kind en de ouders. Motivatie is het uitgangspunt van de online-coaching van het kind. Dit maakt gelijk het verschil met een huiswerkbegeleiding duidelijk: de coaching is gericht op het ontwikkelen van studievaardigheden en oplossingsgericht denken en handelen.

De duur van deze begeleiding is tenminste 6 maanden met een wekelijkse coaching van 1 uur en een maandelijkse evaluatie met kind en ouders

Na deze periode is het kind zich meer bewust van zijn eigen leer strategieën en valkuilen en heeft het vaardigheden ontwikkelt om te leren leren. Ouders hebben inzicht gekregen in de leervaardigheden van hun kind en welke passende ondersteuning zij zelf kunnen bieden.

“Eerst begrijpen, dan begrepen worden. Alles begint bij luisteren.” – Stephen R. Covey

LEUKE KOPTEKST

Uitleg van het aanbod of nog meer over hoogbegaafheid

Hier kun je nog iets meer uitleggen over hoe je te werk gaat. Hoe jij ervoor zorgt dat het kind zich gezien en begrepen voelt, en hoe je de verbinding tussen ouders, leerkracht en kind kunt versterken. 

en of hoe mensen zich kunnen aanmelden, wat het kost etc. gewoon wellicht nog iets meer uitleg

oh… en wil je dat mensen je mailen, bellen of een afspraak inplannen. de knop hieronder (klik daar maar op) opent een invulformulier.

Anderen over Karin

Meer weten?

bel: 06 227 162 47

of mail naar: info@karinvandevegte.com